Blog

Reportage: 16X A’DAM toren bij nacht

Amsterdam heeft eindelijk haar eigen langverwachte landmark: de A’DAM Toren in Noord. Op Kerstavond 2014 was de toren slechts een geraamte en ontbrak de kroon. Op 13 mei 2016 werd de toren officieel geopend. Momenteel swingt de A’DAM Toren als een tierelier en mocht het in december 2015 al haar 250.000e bezoeker verwelkomen. Nachtelijk Amsterdam heeft de transformatie van de toren uitgebreid gevolgd met een aantal unieke beelden van de A’DAM toren en omliggende omgeving. In deze blog staan deze beelden op een rij.

Read More

Locatie uitgelicht: UP | Geweldig uitzicht over het IJ, Oosterdok en de stad

UP is misschien wel de mooiste locatie waar ik ben geweest. UP, ook wel de IJ-toren genoemd, is een kantoorgebouw naast het Mövenpick Hotel. Het gebouw telt 19 verdiepingen en biedt met zijn 80m hoog een panoramisch uitzicht over de stad en het IJ. Na overleg mocht ik vanaf de bovenste verdieping fotograferen; een feestje met een waanzinnig resultaat!

Read More

Hoe krijgen mijn avondfoto’s die mooie effecten?

Avondfotografie is magisch. Wanneer de zon zakt en het langzaam donker wordt, dan verandert jouw omgeving in een totaal nieuwe omgeving. Dit betekent een hele nieuwe manier van fotograferen, namelijk met lange sluitertijden. Hier komen mooie effecten bij kijken. Wat je met het blote oog ziet zie je niet terug in de foto. Wil je weten hoe de foto’s uit Nachtelijk Amsterdam zo worden? Lees dan verder!

Read More

Dezelfde locatie, andere dag: een wereld van verschil

Het weer is een zeer belangrijke factor voor de serie Nachtelijk Amsterdam. Het weer kan de foto namelijk maken of breken. Daarom hou ik het weer elke dag uitgebreid in de gaten. Eigenlijk is elke dag waarop er geen regen wordt voorspeld een goede dag om erop uit te gaan, maar soms zoek je naar iets speciaals. Dit kan het blauwe uurtje zijn waarop de kleur prachtig blauw wordt. Hiervoor moet het volledig helder zijn. Je kan ook zoeken naar een bijzondere wolkenpartij die je zelden ziet. Dat betekent opletten geblazen, omdat zulke luchten zich op het laatste moment laten zien.

Read More

Avondfotografie in opdracht: Rabobank Amsterdam

De Mondriaantoren is een kantoorgebouw op de Omval naast het Amstel station in Amsterdam. De Mondriaantoren is met zijn 31 verdiepingen het tweede hoogste gebouw van Amsterdam. Rabobank is èèn van de bedrijven die kantooroppervlak in de Mondriaantoren huurt en heeft inmiddels ook een eigen entree op de begane grond na een grondige renovatie van de toren. De Rabobank heeft daar niet alleen een nieuwe entree, maar heeft ook de letters RABOBANK op de gevel laten zetten. Voor Rabobank betekende dit een nieuw hoofdstuk en dat moest iedereen weten.

Read More

Mijn foto werd verkocht in IKEA

Je kent de iconische IKEA fotoprints van de zogenaamde VILSHULT serie wel: de Brooklyn Bridge in New York, De Londonse taxi, de EIffeltoren in Parijs en dat ene grachtenplaatje uit Amsterdam. Hoe gaaf zou het zijn als jouw foto daar tussen hangt? Het is een gedachte die kort door je hoofd spookt, want het zal toch nooit gebeuren. Toch is dat mijn werkelijkheid geworden: mijn foto is verkocht in IKEA Amsterdam.

Read More

Avondfotografie in opdracht: I Amsterdam

In een eerdere blog schreef ik over de opening van de A’DAM Toren en dat het voor mij tijd was om afscheid te nemen. Toch stond ik in april weer op de toren om in opdracht te fotograferen, een waanzinnig mooie opdracht voor de mooiste opdrachtgever die ik mij kan wensen: I Amsterdam.

Read More

Uitgelicht: NEMO Science Center en het Oosterdokseiland

Het NEMO Science Center is een graag gefotografeerde locatie door jong en oud, amateur en professioneel. Ik vind het èèn van de meest opvallende bouwwerken die je in Amsterdam kunt vinden naast het Stedelijk Museum. Over smaak valt niet te twisten. Daarom wil ik in deze blog het Oosterdok, samen met NEMO, in het zonnetje zetten.

Read More

Workshops Amsterdam Light Festival een groot succes!

Na een aantal gegeven workshops avondfotografie dit jaar heb ik de laatste maanden flink uitgepakt! Ik heb namelijk een vijftal workshops avondfotografie gegeven tijdens het Amsterdam Light Festival i.s.m. DeFotoblogger.nl. Het was een groot succes, want we hadden in totaal maar liefst 44 deelnemers en we hebben fantastische resultaten gezien.

 

Sfeerimpressie van mijn workshop avondfotografie.

Sfeerimpressie van mijn workshop avondfotografie. 

 

De deelnemers hebben de kou doorstaan en hebben de kunstwerken van het Amsterdam Light Festival gefotografeerd. Maar niet alleen de kunstwerken werden door de LCD-schermen bekeken. Ook de grachten, de Amstel en de Magere Brug zijn veelvoudig vastgelegd. Door de deelnemers tijdens het fotograferen van tips te blijven voorzien, zagen de deelnemers langzaam maar zeker de mogelijkheden tijdens het fotograferen van de avond. Dat is fantastisch om te zien! Daarnaast was het simpelweg een ontzettend gezellige avond dankzij de deelnemers die ik daarvoor heel graag wil bedanken.

Een aantal reacties van deelnemers:

HANNEKE K.

20 december heb ik met mijn vriendin een workshop gevolgd met Renzo. Het was weer een leuke belevenis. Renzo gaf goede aanwijzingen en kwamen tijdens het fotograferen ook steeds kijken hoe het ging. Hoewel het erg koud was kijk ik terug op een leuke avond fotograferen.

ZWAANTJE VAN DE VELDE

Genoten van een goede workshop. Renzo gaf een heldere uitleg van de theorie en helpt je goed op weg. Iedere deelnemer wordt waar mogelijk op zijn/haar eigen niveau begeleid. Een aanrader!

MARKO K.

Weer aardig wat opgestoken door de heldere uitleg en persoonlijke aandacht. Ik kan weer aan de gang om het opgestoken in de praktijk te brengen. Helaas zat het weer niet mee, maar dat kan gebeuren bij een buitenshoot. Het was zeker een uitnodiging om in de toekomst in te schrijven voor een andere workshop.

Zelf ook een workshop volgen?

Op mijn workshop pagina vind je alle workshops waar je je voor kunt inschrijven. Je kunt niet alleen in Amsterdam terecht, maar ook in andere steden zoals Amersfoort en Rotterdam. Een workshop is inclusief gratis e-book avondfotografie t.w.v. 19,95, koffie/thee/fris, feedback op gemaakte foto’s en videolessen Adobe Lightroom. Één ding is zeker: je kent na de workshop alle ingrediënten die nodig zijn voor het maken van een fantastische avondfoto, zowel creatief als technisch.

Zie ik jou de volgende workshop?