Blog

Video: vuurwerkshow en droneshow vanaf ADAM Toren

Op  2 januari 2023 vond om precies 20:23u een spectaculaire vuurwerkshow en droneshow plaats vanaf de ADAM Toren in Amsterdam. In deze video neem ik jou mee tijdens deze avond. Het eindresultaat, en een deel van de show, laat ik jou zien in deze video. Veel kijkplezier!

Read More

Lichtende nachtwolken in Amsterdam: een bijzonder natuurverschijnsel

Elk jaar kijken vele fotografen er reikhalzend naar uit: lichtende nachtwolken. Lichtende nachtwolken zijn een bijzonder en zeldzaam natuurverschijnsel. Wie in de maanden mei, juni en juli in noordwestelijke richting kijkt kan boven de horizon zilverachtige wolken zien. Deze wolken zijn pas na middernacht zichtbaar. Ze worden gedurende deze maanden van onderen belicht door de zon.

Read More

Sneeuwpret in Amsterdam tijdens avondklok

Inmiddels heb ik een uitgebreide serie kunnen maken van de avondklok in Amsterdam. De serie bevat ruim 50 beelden en het boek is bijna klaar om gedrukt te worden. Alsof het niet beter kon met het verloop van deze serie begon het ook nog eens te sneeuwen!

Read More

Video: de straat op tijdens de avondklok in Amsterdam

Mijn naam is Renzo Gerritsen. Als fotograaf breng ik de avondklok in Amsterdam in beeld. Het is een bizar en onwerkelijk gevoel om in de stad rond te lopen. Ik sta alleen op de Dam, alleen op het Museumplein, alleen bij de Magere Brug. In deze vlog neem ik je mee tijdens de avondklok in Amterdam en laat ik zien hoe ik de avondklok beleef.

Read More

In beeld: Avondklok Amsterdam

Op dit moment fotografeer ik de avondklok in Amsterdam. Het is een zeer bijzondere ervaring om in zo’n lege stad als Amsterdam rond te lopen en te fotograferen. Ik liep alleen op het Museumplein, Leidseplein en de Dam. De trams en bussen zijn leeg. De mensen die je nu nog op straat ziet lopen zijn mensen die van het werk af komen, maaltijdbezorgers, mensen die de hond uitlaten en je medebewoners. Je zegt elkaar nu zelfs gedag op straat.

Read More

Reportage: 16X A’DAM toren bij nacht

Amsterdam heeft eindelijk haar eigen langverwachte landmark: de A’DAM Toren in Noord. Op Kerstavond 2014 was de toren slechts een geraamte en ontbrak de kroon. Op 13 mei 2016 werd de toren officieel geopend. Momenteel swingt de A’DAM Toren als een tierelier en mocht het in december 2015 al haar 250.000e bezoeker verwelkomen. Nachtelijk Amsterdam heeft de transformatie van de toren uitgebreid gevolgd met een aantal unieke beelden van de A’DAM toren en omliggende omgeving. In deze blog staan deze beelden op een rij.

Read More

Hoe krijgen mijn avondfoto’s die mooie effecten?

Avondfotografie is magisch. Wanneer de zon zakt en het langzaam donker wordt, dan verandert jouw omgeving in een totaal nieuwe omgeving. Dit betekent een hele nieuwe manier van fotograferen, namelijk met lange sluitertijden. Hier komen mooie effecten bij kijken. Wat je met het blote oog ziet zie je niet terug in de foto. Wil je weten hoe de foto’s uit Nachtelijk Amsterdam zo worden? Lees dan verder!

Read More

Dezelfde locatie, andere dag: een wereld van verschil

Het weer is een zeer belangrijke factor voor de serie Nachtelijk Amsterdam. Het weer kan de foto namelijk maken of breken. Daarom hou ik het weer elke dag uitgebreid in de gaten. Eigenlijk is elke dag waarop er geen regen wordt voorspeld een goede dag om erop uit te gaan, maar soms zoek je naar iets speciaals. Dit kan het blauwe uurtje zijn waarop de kleur prachtig blauw wordt. Hiervoor moet het volledig helder zijn. Je kan ook zoeken naar een bijzondere wolkenpartij die je zelden ziet. Dat betekent opletten geblazen, omdat zulke luchten zich op het laatste moment laten zien.

Read More