17 x A’DAM Toren

On top of AMSTERDAM

Amsterdam heeft eindelijk haar eigen langverwachte landmark: de A’DAM Toren in Noord. Op Kerstavond 2014 was de toren slechts een geraamte en ontbrak de kroon. Op 13 mei 2016 werd de toren officieel geopend. Momenteel swingt de A’DAM Toren als een tierelier en mocht het in december 2015 al haar 250.000e bezoeker verwelkomen. Nachtelijk Amsterdam heeft de transformatie van de toren uitgebreid gevolgd met een aantal unieke beelden van de A’DAM toren en omliggende omgeving. In deze blog staan deze beelden op een rij.

 

Bekijk alle beelden
Contact

KERSTAVOND 2014

Het is de avond waarop ik samen met Tiuri Gilbert de A’DAM Toren in klom. De toren was toen nog slechts een geraamte en de kroon was verdwenen. Ook aan het interieur moest nog het een en ander gedaan worden. Het wordt vanaf elke verdieping duidelijk wat de charme is van het gebouw; het uitzicht. Kan jij je de toren zoals op onderstaande foto nog herinneren? Kerstavond 2014 was ook de avond waarop ik mijn meest succesvolle foto tot nu toe maakte genaamd ‘On top of AMSTERDAM’, te zien iets later in deze blog. 

DE TRANSFORMATIE EN EXTERIEUR VAN A’DAM

Tijdens SAIL Amsterdam 2015 was de vorm van de toren in een vergevorderd stadium. De nieuwe gevel zit erop en de kroon is zichtbaar, maar nog niet compleet. Ook de mast is nog niet aanwezig. Tijdens deze periode wordt er volop gebouwd om voor de deadline klaar te zijn. De toren was wel voor een selectieve groep mensen te bezoeken zoals voor bijvoorbeeld pers. Op onderstaande foto kan je zien hoe de toren eruit zag tijdens SAIL 2015. Op de overige foto’s zie je hoe de toren eruit ziet wanneer A’DAM klaar is en zie je dat de kroon van kleur kan veranderen. Tevens zie je hoe de toren zijn plek heeft ingenomen in het omliggende landschap.

HET UITZICHT VANAF DE A’DAM TOREN

Of de A’DAM Toren een lust voor het oog is, daar mag je over twijfelen. Maar dat het uitzicht fenomenaal is, daar zijn we het met zijn allen over eens. Als je bovenop het observatiedeck staat heb je een 360° graden uitzicht over Amsterdam. Je ziet het Ajax stadion, NEMO Science Center, de Westerkerk, de Zuidas en de verkeerstoren van Schiphol. Je ziet ook de omliggende omgeving zoals Purmerend, Almere en Zaandam. Op een heldere dag kan je zelfs de Domtoren zien! Het is dus zeker de moeite waard om een kaartje te kopen voor het observatiedeck. Koop je een jaarkaart, dan kan je voor een lage prijs het hele jaar door het observatiedeck bezoeken, bijvoorbeeld bij het eerste licht of tijdens zonsondergang waar de zon langzaam achter de stad Amsterdam verdwijnt. Voor nu kan je alvast genieten door het bekijken van mijn foto’s gemaakt vanaf de A’DAM Toren.

INTERESSE IN ÈÈN OF MEERDERE FOTO’S OF FOTOGRAFIE IN OPDRACHT?

Alle foto’s zijn beschikbaar als print en licentie. Meer informatie over prints op verschillende materialen en afmetingen vind je in de webshop. Voor het aanvragen van een licentie voor bijv. website, drukwerk of aankleding van een event kan je contact opnemen via onderstaande gegevens. Je kunt mij ook als fotograaf inhuren als je je eigen Nachtelijk Amsterdammertje wilt. Een voorbeeld zie je hier. Simpelweg een kopje koffie drinken om kennis met mij te maken. Ik ben voor! Voor nu bedankt voor het bekijken van deze blog en hopelijk heb je ervan genoten!

A'DAM toren hart Corona