UP is misschien wel de mooiste locatie waar ik ben geweest. UP, ook wel de IJ-toren genoemd, is een kantoorgebouw naast het Mövenpick Hotel. Het gebouw telt 19 verdiepingen en biedt met zijn 80m hoog een panoramisch uitzicht over de stad en het IJ. Na overleg mocht ik vanaf de bovenste verdieping fotograferen; een feestje met een waanzinnig resultaat!

Het was even passen en meten, want mijn statief kwam niet hoog genoeg boven de hoge balustrade uit. Een aantal stoeptegels boden gelukkig hulp. Ik zette èèn poot op de stapel stenen en de andere twee poten schoof ik volledig in. Deze twee poten rustten vervolgens bovenop de balustrade. Het was net genoeg! In het begin zag het er slecht uit, omdat er veel smog in de lucht hing. Meestal is dit geen goed teken, maar doordat de zon zakte achter de stad kreeg ik een zeer bijzondere, bijna mysterieuze sfeer. Die sfeer bleef ook na het zakken van de zon intact.

 

Nachtelijk Amsterdam, avondfotografie Amsterdam, avondfoto's Amsterdam, nachtfotografie Amsterdam, panorama Amsterdam

De horizon van de stad tijdens het zakken van de zon.

 

Panorama

Ik besloot een panorama te maken. Dit was nodig om zoveel mogelijk van de stad en haar omgeving op de foto te krijgen. In totaal bestaat onderstaande panorama uit 6 beelden waardoor deze foto enorm veel detail bevat en enorm uitvergroot kan worden. Prachtig voor aan de muur! Het mooie aan deze locatie en panorama is dat je meerdere foto’s kunt maken. Zo heb ik een panorama foto zonder het Mövenpick Hotel en heb ik foto’s die het NEMO Science Center en het Oosterdok beter laten zien. Zie foto’s onderstaand. Al met al was dit een geweldige avond met onverwachte resultaten. Wat vind jij van het resultaat?

Foto’s op print bestellen? Het is mogelijk op alle soorten materialen en afmetingen, volledig naar eigen wens, volledig uniek. Foto gebruiken voor uw website, drukwerk of andere doeleinden? Neem dan contact op via +316 83302592 of mail naar info@rg-fotografie.nl.

 

Oosterdokseiland-Amsterdam-avond-nachtfotografie

Nachtelijk Amsterdam, avondfotografie Amsterdam, nachtfotografie Amsterdam

NEMO science center Oosterdok Amsterdam nachtfotografie