Op dit moment fotografeer ik de avondklok in Amsterdam. Het is een zeer bijzondere ervaring om in zo’n lege stad als Amsterdam rond te lopen en te fotograferen. Ik liep alleen op het Museumplein, Leidseplein en de Dam. De trams en bussen zijn leeg. De mensen die je nu nog op straat ziet lopen zijn mensen die van het werk af komen, maaltijdbezorgers, mensen die de hond uitlaten en je medebewoners. Je zegt elkaar nu zelfs gedag op straat.

Anders dan de eerste lockdown in maart is het doodstil in de stad. Je hoort niet meer de drukte en de reuring. Je hoort een wapperende vlag, de tram of trein in de verte, de wind die langs de gebouwen giert. Knip met je vingers op de Dam en je hoort een echo. Het is een onwerkelijk gevoel en de uitgelezen kans om unieke foto’s te maken van de stad.

Ik ben in het bezit van de juiste papieren om op straat rond te mogen lopen. Ga niet zomaar de straat op zonder de juiste papieren, want dit levert je gegarandeerd een boete op. Tijdens mijn eerste avond ben ik maar liefst 10 keer gecontroleerd.

Meer zien?

Wil je meer zien van deze bijzondere fotoserie? Dan kan je een kijkje nemen op deze pagina. Veel kijkplezier gewenst.

Foto’s gebruiken of print gewenst?

De foto’s zijn beschikbaar als print en licentie voor bijvoorbeeld uw website. Neem contact op voor meer informatie.

Met vriendelijke groet,
Renzo Gerritsen

 

Avondklok Amsterdam

Muntplein.

Rembrandtplein.

In beeld: Avondklok in Amsterdam

Mensen laten de hond uit in Leidsestraat.

Warmoesstraat, avondklok Amsterdam.