Het NEMO Science Center is een graag gefotografeerde locatie door jong en oud, amateur en professioneel. Ik vind het èèn van de meest opvallende bouwwerken die je in Amsterdam kunt vinden naast het Stedelijk Museum. Over smaak valt niet te twisten. Daarom wil ik in deze blog het Oosterdok, samen met NEMO, in het zonnetje zetten.

Allereerst onderstaande foto. Deze foto is gemaakt tijdens blue hour. Dat is de periode net nà zonsondergang en nèt voor zonsopkomst. Ondanks de naam duurt blue hour vaak maar slechts een tiental minuten. Je moet er dus snel bij zijn, want blue hour geeft de foto’s iets magisch. Deze foto is gemaakt onder de Oosterdoksdraaibrug. Op deze plek sta je op gelijke hoogte en kan je net iets verder het water op.Door een groothoeklens te gebruiken kan ik NEMO samen met de omliggende omgeving en de karakteristieke kade vastleggen.

Workshop avondfotografie, Nachtelijk Amsterdam, avondfotografie Amsterdam, avondfoto's Amsterdam, nachtfotografie Amsterdam

Op de volgende foto zien we NEMO vanaf de achterkant. De foto is gemaakt tijdens het Amsterdam Light Festival met een fraaie wolkenlucht en kleurenpartij. Links, op de fonteinen, is een schip geprojecteerd. Helaas zie je daar vanaf deze zijde weinig van. Toch legt deze foto het Oosterdok goed weer doordat de nieuwbouw van de Oosterdokskade er ook op afgebeeld staat, samen met de Sint Nicolaaskerk. Zelfs de A’DAM toren staat erop. Spot jij hem? Ook deze foto is gemaakt net na zonsondergang, alleen qua tijdstip net iets eerder dan voorgaande foto waardoor deze lichter is.

Nachtelijk Amsterdam, avondfotografie Amsterdam, avondfoto's Amsterdam, nachtfotografie Amsterdam

Nachtelijk Amsterdam zou Nachtelijk Amsterdam niet zijn als ik niet de hoogte in ging. Tijdens SAIL 2015 was het zover; ik mocht het Movenpick Hotel op om het evenement te fotograferen. Man, wat heb je vanaf dat hotel een waanzinnig mooi uitzicht op de stad en omgeving! Deze kans liet ik niet aan mij voorbij gaan en nam het Oosterdokseiland op de foto. Ook deze foto is gemaakt met een groothoeklens zodat je veel van de omliggende omgeving kunt zien. Zo kun je pas ècht zien dat NEMO een onwijs mooie plek heeft in een onwijs mooie omgeving. Werkelijk waar een unieke foto met veel om naar te kijken.

Nachtelijk Amsterdam, avondfotografie Amsterdam, avondfoto's Amsterdam, nachtfotografie Amsterdam

Nachtelijk Amsterdam, avondfotografie Amsterdam, avondfoto's Amsterdam, nachtfotografie Amsterdam, beelden

Tot slot, een foto gemaakt bij de buren; UP. Toevallig een bijpassende naam, met opnieuw een waanzinnig uitzicht over de stad. Net iets verder van de stad vandaan en net iets hoger dan het Movenpick Hotel. Doordat ik een panorama heb gemaakt kan ik nog meer van de omgeving laten zien. Ik had geluk met het weer, want het is een erg dramatische foto geworden door de smog en de zonsondergang. Wat vind je ervan?

Nachtelijk Amsterdam, avondfotografie Amsterdam, nachtfotografie Amsterdam

Wil je ook dit soort nachtfoto’s leren maken? Dat kan! In het najaar geef ik meerdere workshops avondfotografie, zo ook tijdens het magische Amsterdam Light Festival. Meer info over workshops vind je hierrr. Een foto op print bestellen? Dat kan hier. Meer weten over Nachtelijk Amsterdam? Mail naar info@RG-Fotografie.com of bel naar +31 683320592 en wie weet zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel.