De Mondriaantoren is een kantoorgebouw op de Omval naast het Amstel station in Amsterdam. De Mondriaantoren is met zijn 31 verdiepingen het tweede hoogste gebouw van Amsterdam. Rabobank is èèn van de bedrijven die kantooroppervlak in de Mondriaantoren huurt en heeft inmiddels ook een eigen entree op de begane grond na een grondige renovatie van de toren. De Rabobank heeft daar niet alleen een nieuwe entree, maar heeft ook de letters RABOBANK op de gevel laten zetten. Voor Rabobank betekende dit een nieuw hoofdstuk en dat moest iedereen weten.

Rabobank vroeg mij om de Mondriaantoren met de nieuwe letters te fotograferen tijdens de avonduren. De nadruk hoeft niet op de letters te liggen, maar wel op de toren en omliggende omgeving zodat men weet dat Rabobank voor lange tijd in de Mondriaantoren zit gevestigd.

 

Rabobank Amsterdam - avondfotografie in opdrach

 

Het blauwe uurtje

Het blauwe uurtje komt tevoorschijn in het uur na zonsondergang. Het is het uurtje waarop de lucht prachtig blauw kleurt en er een prachtige balans in het licht te vinden is. Het is het perfecte moment om te fotograferen.

Ik maakte deze foto vanaf de Berlagebrug nadat ik eerder al heb gescout naar de juiste locatie. Vanaf de Berlagebrug had ik een mooi zicht op het IJ en de enorme wolkenkrabbers, mèt uiteraard zicht op de letters op de gevel. De foto heeft een mooi lijnenspel met de naar binnen lopende lijnen van de woonboten en de stijgende lijn in de gebouwen. De roeiboot van de nabij gelegen roeivereniging zorgt voor extra dynamiek en het zorgt ervoor dat de rechterhoek met het water mooi wordt opgevuld. Ik heb een foto met een kleinere en ruimere uitsnede zodat de foto kan worden bijgeknipt indien nodig. Doordat ik met een full frame camera werk met een ongelooflijk goede resolutie is het mogelijk om deze foto flink bij te knippen of groot af te drukken.

Uiteindelijk zijn dit de twee versies die zijn goedgekeurd. De foto’s zijn vervolgens gebruikt in de communicatie van Rabobank.

Ook avondfotografie in opdracht?

De avond is magisch. Zodra het donker wordt verandert jouw omgeving in een compleet nieuwe omgeving met veel nieuwe dingen om te ontdekken. Met de effecten die lange sluitertijd met zich meebrengt kan ik unieke effecten en dynamiek creëren. Dit kan uw bedrijf in een volledig nieuw daglicht zetten. Vraag naar de mogelijkheden via de contactpagina en ik zal zo snel mogelijk contact opnemen.

 

Rabobank Amsterdam - avondfotografie in opdracht