SAIL Amsterdam 2015 vanaf het Mövenpick Hotel

15 september 2015 Blog 0 Comments

SAIL Amsterdam 2015: wat een fantastisch evenement. Vijf dagen lang kon men genieten van de meest prachtige Tall Ships, veel gezelligheid en schitterend zomers weer. Dat deed men massaal, want er kwamen maar liefst 2,5 miljoen mensen op het evenement af! Ook waren er genoeg mooie fotomomenten waarvan ik er één in het bijzonder uit wil lichten.

Tijdens SAIL 2015 was ik actief als vrijwilliger en mocht ik het evenement vijf dagen lang fotograferen. Dat heb ik uiteraard volop gedaan en ik zou Renzo Gerritsen niet zijn als ik het heft niet in eigen hand zou nemen. Ik had tijdens SAIL namelijk een bijzondere ontmoeting met één van de hoogste gebouwen aan het IJ; het Mövenpick Hotel. Het Mövenpick Hotel kent maar liefst 21 verdiepingen en biedt een nummer 1 uitzicht over Amsterdam, het IJ en de omliggende omgeving. Het is de perfecte plek om in de avond wat plaatjes te schieten van het bijzondere schouwspel.

Gelukkig kon ik het Mövenpick Hotel overhalen om mij het dak op te laten en na lang overleg was de dag dan eindelijk aangebroken. Ik mocht het dak op tijdens SAIL 2015. Ik wist dat dit een geweldige plek zou zijn om SAIL 2015 vast te leggen, maar toen ik op het dak stond wist ik niet wat ik zag. Wat een waanzinnig uitzicht! Het duurde even voordat ik besefte waar ik stond en wat ik zag. Al die kleine bootjes op het IJ en het reuzenrad met de enorme Tall Ships eromheen. De tientallen bootjes varen toch nog met redelijke snelheid over het IJ. Het is fantastisch om te zien en een ervaring om nooit meer te vergeten.

SAIL AMSTERDAM 2015 is een evenement waar Amsterdam zuinig op moet zijn. Het is een fantastisch evenement waar men zich lekker uit kan leven, waar duizenden mensen samenkomen en kunnen genieten van de mooiste Tall Ships en evenementen.

Bekijk de fotoserie gemaakt vanaf het dak van het Mövenpick Hotel tijdens SAIL 2015. Benieuwd naar bewegend materiaal? Bekijk dan deze video op Vimeo en laat je verbazen.

Bestel foto’s op print of vraag een licentie aan om de foto te gebruiken voor uw website of drukwerk.

Nachtelijk Amsterdam

Nachtelijk Amsterdam

Nachtelijk Amsterdam

Nachtelijk Amsterdam

Nachtelijk Amsterdam, avondfotografie Amsterdam, avondfoto's Amsterdam, nachtfotografie Amsterdam

Renzo Gerritsen, Nachtelijk Amsterdam, avondfotografie Amsterdam, avondfoto's Amsterdam, nachtfotografie Amsterdam